MidZomerToer 2020

MidZomerToer 2020, de Franse Ardennen.

De toer van 2020 voor iedereen die dichtbij een korte ver-weg vakantie wil beleven.

Er zijn twee traditionele toeren op de kalender van de Ducati Club Nederland. De VoorJaarsToer en de MidZomerToer. De MidZomerToer ofwel de MZT blijft dit jaar dicht bij de roots van zijn ontstaan; niet te ver weg, toegankelijk voor iedereen en niet duur. Ideaal voor de korte vakantie liefhebber die wil genieten van een mooie rit, Ducati’s, de omgeving en het kleurrijke entourage.

We hebben dit jaar dus bedacht om dicht bij huis te blijven maar wel in een echt buitenlands vakantie gevoel. We gaan dus de richting de Franse Ardennen. De groene Franse Ardennen gecombineerd met bourgondisch zuid-België. Amper politie die elders steeds meer te zien is en geen afgesloten wegen en toeristische drukte zoals in de Eifel, gewoon onbezorgt rijden en genieten van je Ducati, je vrienden en de omgeving. Hotel Castle de Pont-a-lesse zal voor de 2020 MZT edite de uitvalsbasis zijn. Deze voortreffelijke locatie ligt net ten zuiden van het Belgische Dinant. Het is welbekend met fanatieke auto- en motorgroepen. Het is groen gelegen, heeft goede zwembaden en whirlpools, goede referenties, niet te duur enz enz, ideaal voor de Ducatisti. Dit elegante hotel is een voormalig kasteel uit 1800 en staat te midden van 25 hectare aan tuinen en bossen. We krijgen hier een gastronomisch eten voorgeschoteld met een 3-gangen menu, een buffet, en een BBQ avond. We worden hier 3 juli verwelkomt en 6 juli gaan we weer naar huis.

Het vertrekpunt voor degene die samen heen willen rijden is is het zuidelijkste DCN regiocafe Zuid te Weert, ergens in de loop van de ochtend van 3 juli zullen we hier vertrekken. Met een kleine 175 km zijn we op de plaats van bestemming, hierna kan ieder kiezen wat te toen, zwemmen, nog een ragrondje rijden, pimpelen of motors kieken.

Maandag 6 Juli zullen we alweer huiswaarts rijden met een uitgezette route van 200 km richting Nederland, naar één van de weinige enclave dorpen: Baarle Nassau. Hierna kan ieder weer zijn weg makkelijk naar huis vinden via de Nederlandse snelwegen of binnendoor.

De routes zijn al klaar en liggen te wachten op de lente zodat we ze kunnen gaan voorrijden. De heenreis is vanaf Weert een kleine 175 km en de terugreis naar Baarle Nassau zit op 200 km. Ter plekke is er keus uit 250 km of 500 km routes, voor elk wat wils, en uiteraard zelf aan te passen. Er zullen ook kleinere ragrondje(s) routes zijn van 50 km, 75 km en 160 km. Dus indien je vroeg arriveert kan er gelijk lokaal gereden worden, of voor degene die er geen genoeg van kan krijgen en in de zomeravond nog een rondje wil doen, of voor de vroege vogel die de ochtend rust gaan verstoren 😉 De routes combineren de Franse Ardennen met de Belgische Ardennen, met een snufje Luxemburg. De routes zijn met zorg samengesteld en hebben een hoog afwisselend gehalte. Met weelderige bossen, vergezichten over de Maas en de Semois rivieren, verlate pittoreske boerderijen, glooiende landwegen en strakke doorgaande wegen. We komen langs één van de laatste echte stratencircuits van België; Circuit de Chimay. Dit vind je bijna nergens meer op de openbare weg: cerbstones, grindbakken, paddock en reclameborden staan er 365 dagen per jaar om iedereen het race gevoel te geven. De zaterdag route leid je er vanzelf overheen. Het Zuid belgische gebied wordt ook gekenmerkt door de vele bierbrouwerijen. Op de routes liggen onder andere de abdij van Leffe, Chimay en Rochefort, altijd een bezoekje waard, maar wel met NIX en/of Bob 😉

De prijs hebben we iets weten te drukken tegenover voorgaande jaren, de eenpersoonskamer komt op 360 euro en de tweepersoonskamer op 315  euro.

Dus in het kort:                                 

MidZomerToer – De franse Ardennen

Hotel Castle pont-a-lesse

Vrijdag 3 Juli – Maandag 6 July

eenpersoonskamer: 360 euro

tweepersoonskamer: 315 euro

Wees er snel bij want op deze toplocatie hebben we maar gelimiteerde kamers.

Met vriendelijke groet,

De MZT organisatie: Peter Zijderveld & Dennis Huijbers

midzomertoer@ducaticlub.nl