Zondag 15 september is één van de stoomdagen van Stoomgemaal De Tuut in Appeltern. Een plaatsje aan de Maas net ten noorden van Oss. De oude stoommachines zijn dan onder stoom in gebruik en dat is voor in techniek geïnteresseerde mensen erg mooi om te ervaren. Daarom organiseert de Commissie Klassiek, Youngtimer en Techniek op die datum een rit naar en bezoek aan dit gebeuren.
Startplaats is regiocafé De Blusser, Markt 29a, 4112JB Beusichem. Vanaf 10.30 uur ben je welkom voor koffie/thee. Om 11.00 uur vertrekken we om via mooie Betuwe-weggetjes naar De Tuut te rijden. We hopen daar rond 12.00 uur te arriveren. Op loopafstand is een lunchgelegenheid of je nuttigt je eigen bammetjes. Ter plekke is eenieder vrij om zijn/haar tijd zelf in te vullen. Op gezette tijden zijn er rondleidingen. Het motorenmuseum is ook geopend. De toegangsprijs bedraagt een luttele 6 euro. Op website www.de-tuut.nl vind je veel informatie.

In verband met de organisatie willen we graag van tevoren weten wie de deelnemers zijn. Moderne motoren zijn natuurlijk ook welkom om mee te rijden. Wel achter de oude garde aan.
je kunt je opgeven via diederickrebel@ziggo.nl