Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Tour de Corse

10 mei 2018 / 20 mei 2018

De Ducati Club Nederland bestaat dit jaar 40 jaar en om dat feestelijke luister bij te zetten gaan we dit jaar onder andere voor het eerst naar het mooie Franse eiland Corsica.

Deze tour zal plaatsvinden van donderdag 10 mei (Hemelvaartsdag) tot en met zondag 20 mei (1e pinksterdag).

Corsica wordt ook wel Ile de Beauté genoemd. Vertaald naar het Nederlands betekent dat eiland van de schoonheid! Het eiland Corsica is bijzonder bergachtig en daardoor dun bevolkt . Het is de Corsicanen ook niet gelukt om een rechte weg aan te leggen. Corsica is ongeveer 190 km lang en 90 km breed, heeft een oppervlakte van ongeveer 8.860 km2 en de 2 hoog(s)te punten zijn de Monte Cinto (2706 m) en de Monte Rotondo (2622 m). Er zijn diverse mooie dorpen te bezoeken en is het landschap zeer wisselend maar altijd mooi.

We zullen in Duitsland verzamelen om via Oostenrijk (overnachting boven Bozen) naar de haven te rijden en met de nacht-ferry van Savona naar Bastia te varen.  De eerste drie dagen zullen de dag afstanden rond de 500 km zijn. De dagritten op Corsica zelf zullen korter zijn.

Zondag ochtend 13 mei gaan we de eerste kilometers maken op het eiland. Op deze dag rijden we gelijk naar het meest noordelijke puntje om vervolgens via de noordwest kust naar het hotel te rijden. We blijven vier nachten in hetzelfde hotel op Corsica.

De andere dagen zullen we diverse mooie kilometers rijden op het eiland waar jezelf de keuze maakt met wie je welke rit gaat doen of waar je heen gaat. Het staat iedereen vrij om zijn dag in te vullen zoals hij/zij dat wenst, als je maar op tijd bent voor het eten!

Donderdag avond 17 mei nemen we de nachtboot weer terug naar Italië en gaan we via Molveno weer naar Duitsland waar we de reis af zullen sluiten met een heerlijke BBQ.

De kosten van deze reis zijn:

€720,- p.p. voor een 2 persoon’s kamer half pension

€890,- p.p. voor een 1 persoon’s kamer half pension (beperkt en niet mogelijk op de boot).

€ 500,- p.p. om op eigen gelegenheid naar de boot te rijden en hier aan te haken. (bootovertocht (heen en terug) en 4 hotel nachten op Corsica) Terugreis regel je zelf vanaf de boot.

Bij aanmelden moeten wij gelijk de paspoortgegevens en je kenteken hebben voor de overtocht.

Duopassagiers graag apart opgeven, deze zijn iets goedkoper.

Prijs kan nog iets wijzigen, dit komt door de reservering van de hutten op de boot.

als je op eigen gelegenheid naar de boot wilt en daar wilt aanhaken kan dat ook, graag aangeven dan geven wij een aparte prijs daarvoor.

Voor vragen kun je terecht bij: Henk Gustin: henkenchristien@outlook.com of Stephan van den Oord: stephanvdoord@hotmail.com

Op deze reis zijn de Algemene voorwaarden Reizen/toertochten Ducati Club Nederland van toepassing.
Deze kunt u hier downloaden.

 

Gegevens

Begin:
10 mei 2018
Einde:
20 mei 2018
Evenement Categorie: