Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

DCN Jubileumtoer 2018 ‘De Noordkaap’

7 juli 2018 / 29 juli 2018

Een speciale motortoer in het jubileumjaar van de Ducaticlub Nederland. Naar ‘De Noordkaap’ en ‘het einde van de Westerse Wereld’. Op het eindpunt staan we voor de Barentszee, met in het midden van de nacht, de noorderzon. We willen met deze toer over 23 dagen de 10.000 kilometer vol maken!

Een toertocht bedoeld voor de doorgewinterde motorrijder maar wat ook een uitdaging is voor de nieuwsgierige en enthousiaste beginner, die er niet tegenop ziet om de hele dag in het zadel wil zitten. De wegen zijn goed en ‘gemakkelijk’ te berijden. Het wordt boven de poolcirkel niet meer donker en dan heb je dus alle tijd… Na deze ‘Hogeschool’ voor motorrijders, behoor je ook tot de gevorderde motorrijder!

De reis gaat voornamelijk door Noorwegen, omdat in Zweden veelal het zicht wordt belemmerd door de vele bossen en in Finland de vele stekende insecten erg lastig zijn. Noorwegen heeft een afwisselend klimaat en het landschap, met diepe fjorden, hoge bergen, met sneeuw bedekte hoogvlaktes en uitgestrekte onbewoonde gebieden, is zeker indrukwekkend. Een groot natuurpark wat nooit verveelt en waar het een zonde is om er te snel doorheen te rijden. Je moet er geweest zijn om er over te kunnen meepraten!

 

Het wordt een echte stevige motortoer of rally, waarbij ook enkele rustmomenten zijn ingepast. Bezienswaardigheden langs de route mag je naar eigen behoefte bezoeken. Via de secundaire wegen plannen we een advies route door Noord-Duitsland en Denemarken. Vanaf Hirtshals met de ferry naar Kristiansand, waar het avontuur pas echt gaat beginnen. De ‘Preikestolen’ mag niet in het reisprogramma ontbreken evenals de ‘Hardangervidda’, Sognefjord, Jostedalsbreen. De Geirangerfjord is vanaf de ‘Dalsnibba’ op 1500m hoogte te zien. De ‘Trollstigveien’ zal ook in de route worden opgenomen. Als we de Poolcirkel passeren is dat een gedenkwaardig moment. Dan is het nog 1100 km tot de ‘Noordkaap’. Het zou jammer zijn als we de ‘Noorderzon’ niet kunnen zien als we van één dag afhankelijk zijn. Met de rustdagen is daar rekening mee gehouden. Dan de laatste 600 km tot het einde van de (westerse)wereld. Voorbij Kirkenes langs de Jakobselv, de grensrivier tussen Noorwegen en Rusland, loopt de weg dood in de Barentszee…

Na het verste punt van de reis terug via 1000km Lapland. Als we toch in de buurt zijn mogen we de Vesteralen en Lofoten eilandengroep niet overslaan. Via het Senja NP vanaf Grylleford de ferry naar Andenes. De kans is groot dat we tijdens deze overtocht walvissen kunnen spotten.

Op deze eilandengroep rijden we 350 prachtige kilometers. Een deel van de Noordzee route weg nr. 17 is opgenomen in het reisplan. Ook mag een dagje Zweden niet ontbreken. Naar het zuiden staat er nog een prachtige route gepland voordat we Oslofjord oversteken naar Zweden. Vanaf Malmo is het dan nog 800 kilometer door Denemarken en Duitsland naar Amsterdam. Het avontuur zit erop.

Er zitten drie tamelijk grote overtochten in de route, waar we tegelijk als groep gebruik van willen maken, t.w. Hirtshals-Kristiansand, Gryllefjord-Andenes en Reine-Bodo. Deze ferries kunnen of moeten we misschien reserveren en zijn bij de prijs inbegrepen.

De 22 hotel/hut overnachtingen zijn inclusief ontbijt o.b.v. 2 persoonskamers en exclusief diner.

Uitgaande van 20 deelnemers kunnen we deze exclusieve reis aanbieden voor € 1750,= p/p.

De adviesroute`s evenals een reisboekje met belangrijke informatie over de ‘rally’ worden aangeleverd.

 

Omdat deze reis 23 dagen duurt, hebben we voor de achterblijvende partner een ‘partnerplan’ bedacht: “Vlieg er achteraan”. Vlieg vanaf Amsterdam naar Tromso. Een auto huren nabij het vliegveld en met twee verschillende partners per auto naar een hotel in Tromso voor de overnachting. De volgende dag kan in ruim een halve dag de stad bekeken worden… om daarna met de auto op weg te gaan naar de Noordkaap. Na ca. 150 km is een overnachting onderweg gepland. Met een beetje mazzel (planning) kunnen de motorrijders hun partners onderweg treffen!! Geniet van het panorama onderweg!! Eenmaal op de Noordkaap is enkele dagen rust voor de stellen mogelijk en kan men zelf de dag invullen. De anderen rijden na een dag rust door naar het einde van de Westerse Wereld. Daarna is een overnachting gepland in Karasjok waar alle deelnemers en partners weer bij elkaar komen. In Tromso eindigt het partnerplan weer.

Meer details hieromtrent via onderstaand email adres. Boekingen in overleg en de kosten zullen nader worden onderzocht, maar we verwachten dat deze onder de € 1000,= kunnen blijven.

Als je enig inzicht wil krijgen over deze rally, adviseren wij de Michelinkaart nr. 711 van Scandinavië erbij te houden. Nadere informatie en opgave van deelname eerst per mail svp. loek@ransijn.nl

 

Loek Ransijn en Patricia Torres.

Op deze reis zijn de Algemene voorwaarden Reizen/toertochten Ducati Club Nederland van toepassing.
Deze kunt u hier downloaden.

Gegevens

Begin:
7 juli 2018
Einde:
29 juli 2018
Evenement Categorie: