Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Najaarstoer 2019

7 september 2019 / 15 september 2019

7 t/m 15 september

INSCHRIJVEN

Nogmaals naar Schotland.

In 2014 ging onze eerste najaarstoer door Schotland. Gevolgd door Midden en Zuid Engeland en daarna een rondje Ierland. Door de jubileumtoer naar ‘Het Einde van de Westerse Wereld’ is in 2018 de najaarstoer als seizoensafsluiter geschrapt. Tijdens deze toertochten reizen we elke dag verder en overnachten telkens in andere hotels. Voor vele is op die manier reizen een uitdaging. Als organisatie hebben we het plan opgevat om nogmaals een toer door het Schotland te organiseren. De adviesroute ging de eerste keer hoofdzakelijk over de geijkte wegen, maar daarbuiten is ook nog voldoende te ontdekken. Bij deze reis gaat het avontuur niet alleen over het vaste land van Schotland, maar voor een groot gedeelte ook over de eilanden aan de westkust, met hoofdzakelijk eenbaanswegen met ‘passing places’ en voor zover bekend wel geasfalteerd, hoewel bij een avontuur is niets zeker!

‘The NC 500’ (North Coast 500 mile) is de Route 66 van Schotland. Daarvan is het mooiste gedeelte in de route opgenomen. Kijk eens op internet. De Highlands zullen we niet overslaan.

Hier een overzicht van het reisplan dat begint in IJmuiden bij het inschepen op de ferry, om slapend naar Newcastle te varen. Via Northumberland, the Borders en Galloway rijden we naar de westkust van Schotland. Dan met een ferry naar Isle of Arran, Kintyre, Argyll en Isle of Mull. Een rondje over het eiland Skye is deze keer ook aan de route toegevoegd. Verder rijden we langs Apple Cross op de Wester Ross, waar de advies route zoveel mogelijk dicht langs de kust is gepland, helemaal naar het noorden. Misschien hebben we nog tijd om het meest noordwestelijke punt van het Engelse vasteland  ‘Cape Warth’ als verste punt van de reis te bezoeken. Wel met z`n allen met het busje!!

Na een overnachting ergens aan de noordkust, rijden we midden door het berglandschap over het vasteland zuidwaarts. The Highlands, Easter Ross en The Trossachs is ook een gebied dat we niet mogen missen. Via locale wegen tussen Glasgow en Edinburg door weer naar Newcastle.

Het gaat ook deze toer weer om het motorrijden. Grote steden worden vermeden en met toeristische bezienswaardigheden is geen rekening gehouden. Er zal voldoende op ons pad komen waarbij ieder het zelf kan invullen om even af te stappen. De advies route gaat zoveel mogelijk door natuurgebieden en er is geprobeerd deze avontuurlijk (?) te gehouden. Heb je andere wensen en wil je via een andere, korte of eenvoudiger route naar het volgende hotel dan is dat ook mogelijk.

Bekijk de Michelinkaart nr.501 van Schotland om meer inzicht te krijgen over het gebied dat we aandoen. Ook op internet staan mooie foto`s van Schotland in de herfstkleuren.

Deze toer is meer geschikt voor de gevorderde motorrijder die graag de hele dag in het zadel zit.

Het links rijden en rijden over veelal smalle secundaire wegen, in afgelegen gebieden met loslopend vee, vraagt grote oplettendheid. Heb je geen ervaring en wil je toch het mysterieuze Schotland eens bezoeken, dan is dit wel een kans om kennis te maken met het ruige ongerepte landschap. De binnenwegen zullen niet echt uitdagen tot jakkeren… Met deze uitdagende toer promoveer je gelijk naar de gevorderde groep. Maar weet waar je aan begint! Elke dag moet je verder naar de volgende overnachtingplaats, weer of geen weer. Het is niet de bedoeling om in een grote groep te rijden. In kleine groepjes rijden met bij elkaar passende rijstijl heeft de voorkeur en doorgaans vormt zich dat vanzelf. Zoek je rust en vrijheid in de prachtige natuur dan kan je er ook alleen opuit. De ervaring is dat we elkaar op de route onderweg regelmatig zullen treffen.

We gaan uit van maximaal 20 deelnemers. De prijs voor de Schotlandtoer o.b.v. 2 persoonskamer/hut zal € 750,= per deelnemer bedragen, incl ferry IJmuiden-Newcastle met ontbijt/diner en 6 hotel overnachtingen, met alleen ontbijt. Gezamenlijk aan het diner in de hotels heeft de voorkeur.

Voor het inschrijven op de 2 persoonskamer kun je inloggen op ons ledenportaal via deze link.

Voor eventuele vragen:

Patricia Torres 06-42081331en Loek Ransijn 06-53447581

Gegevens

Begin:
7 september 2019
Einde:
15 september 2019
Evenement Categorie:
Evenement Tags:

Organisator

DCN