Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Luxemburgtoer Midzomertoer

6 juli 2018 / 9 juli 2018

De midzomertoer van 2018 gaat dit jaar naar Luxemburg. De vooraankondiging in Strada nr 8/2017 heeft menigeen al enthousiast gemaakt en een behoorlijk aantal leden heeft reeds aangegeven om mee te gaan. Wij, Martin en Hans, gaan er alles aan doen om hier een mooi en succesvol lang weekend te maken.

Nederland heeft natuurlijk prachtige wegen en dijken, maar het rijden in het bergachtige landschap van de Duitse Eifel, Luxemburg en Belgische Ardennen is natuurlijk weer een heel andere ervaring en dat allemaal op een kleine rij dag vanaf iedere plek in Nederland. De Midzomertoer is 4 dagen zodat we de vrijdag en maandag geen belemmeringen hebben van afgesloten wegen in de Duitse Eifel. Er zijn namelijk in dat gebied een aantal wegen in het weekend afgesloten voor motorrijders.

We verzamelen ons vrijdag bij regio cafe Weert en vandaar vertrekken we, naar keuze in groepjes of zelfstandig, naar Luxemburg via de mooie routes die we hebben uitgezet. In Luxemburg overnachten we in Hotel de La Sûre in prachtige pittoreske Esch sur Sûre in één van de mooiste regio’s van dit fantastische land met zijn prachtige wegen en asfalt. Het hotel is een eerste klas hotel waar we onze bella donna’s kunnen parkeren in een overdekte garage. Het heeft een spa wellness, een leuke bar, gezellig terras en het diner is al geregeld. Dus men hoeft zich nergens zorgen over te maken en de keuken van dit hotel heeft een grote naam hoog te houden. Kortom hier moet je bij zijn wil je een keer over de grens op niet al te grote afstand van Nederland en jezelf en je motortje eens lekker verwennen.

De 2de dag, zaterdag, staat er een rondrit door Luxemburg gepland en afhankelijk van de wensen hebben we routes voor de gezellige rijders, niet te veel kilometers ca 250 kilometer met op z’n tijd een terrasje en tijd voor een fotootje, tot een rit voor de kilometervreters van ruim 350 km per dag, die kilometers willen maken en daarna zo snel mogelijk aan het lokale bier willen. Zo proberen we iedereen op zijn wenken te bedienen. We zitten helaas wel midden in het hoogseizoen met veel toeristen, maar we hopen dat het warm is en dat die toeristen dan ergens aan het zwembad of langs de rivier zonnebaden zodat wij de wegen voor ons hebben. De volgende dag op zondag proberen we er een 5 landen rit van te maken, want na Nederland, België, Luxemburg en Duitsland is het natuurlijk verleidelijk om ook nog even Frankrijk aan te doen zodat we de 5 landen compleet hebben en deze rit in de toekomst gaan om dopen in de 5 landen toer. Hiervoor hebben we een rit met bekende punten voor bikers zoals Bouillon, de Semoy (de grens rivier tussen België en Frankrijk) en La Roche gepland, om uiteindelijk weer terug te keren naar onze basis in Luxemburg. Wie in Luxemburg wil blijven geen probleem we hebben ook nog een 2de route door Luxemburg. Kortom voor ieder wat wils.

We leveren de routes aan in GPX formaat en hebben ons best gedaan om de leukste stukken in de routes op te nemen, maar het staat natuurlijk iedereen vrij om de routes naar eigen inzicht aan te passen of een andere routes te rijden.

Voor degenen die 4 dagen toeren te veel vinden ook geen probleem, de omgeving biedt allerlei andere mogelijkheden van het bezichtigen van de prachtige stadjes met hun kasteel ruïnes, tot wandelen, mountainbiken kanoën etc.

Meldt je aan en ervaar hoe leuk het is om met je stalen ros op stap te gaan voor een extra lang weekend. De genoemde prijs is inclusief ontbijt en diner. Wil je een 1 persoons kamer meld je dan zo snel mogelijk want we hebben maar een beperkt aantal 1 persoons kamers.

2-persoonskamer € 290,-
1-persoonskamer € 355,-

Groet, Martin en Hans.

Voor vragen kun je terecht bij Hans Elferink: ducelf00@live.nl ( let op het zijn 2 nullen) of

Martin van der Linden: martin@vanderlindenmail.com

Op deze reis zijn de Algemene voorwaarden Reizen/toertochten Ducati Club Nederland van toepassing.
Deze kunt u hier downloaden.

Gegevens

Begin:
6 juli 2018
Einde:
9 juli 2018
Evenement Categorie:
Site:
https://leden.ducaticlub.nl/toer/2018-midzomertoer

Organisator

DCN