Advies: blijf zoveel mogelijk thuis

Het bestuur van Ducati Club Nederland onderschrijft het advies, zoals dit op de website van Veilig Verkeer Nederland is geplaatst. Zie de tekst hieronder.

Pasen: Blijf thuis om coronaverspreiding en definitieve wegafsluitingen te beperken

08 april 2020

Als het zonnetje schijnt stappen we graag op de motor. In verband met de coronacrisis is dat nu helaas geen goed idee. Omdat het vorig weekend te druk werd op sommige routes worden dit paasweekend enkele wegen afgesloten voor bijvoorbeeld groepen motorrijders.

Het is verleidelijk: even naar buiten tijdens het zonnige, lange paasweekend. Zeker als fanatieke motorrijder zijn de tochtjes moeilijk te weerstaan. Toch adviseren we iedereen zoveel mogelijk thuis te blijven. Wil je er even uit? Houd dan rekening met onderstaande tips. Zo beperken we samen de kans op verspreiding van het coronavirus én definitieve wegafsluitingen.

Houd voldoende afstand

Hoewel het wordt afgeraden, is het niet verboden op de motor te stappen. Er waren afgelopen weekend dan ook veel motorrijders op pad. Doordat zij soms in groepen reden en pauzeerden, konden andere weggebruikers – zoals wandelaars – niet altijd anderhalve meter afstand  bewaren. Ga daarom het liefst individueel of met zijn tweetjes onderweg en zorg ervoor dat iedereen voldoende ruimte krijgt. Bijvoorbeeld door te pauzeren op rustige plekken en drukke routes te vermijden. Als motorrijder kun je verder nog denken aan tanken bij een onbemande pomp.

Verlaag de kans op ongevallen

Nu het zorgpersoneel zo druk is met hun strijd tegen het coronavirus kunnen ze geen verkeersongevallen gebruiken. Moet je toch onderweg? Voorkom ongelukken door je aan de verkeersregels te houden en elkaar de ruimte te geven. Wist je dat er tijdens de eerste zonnige weekenden van het jaar meer verkeersslachtoffers onder motoren dan in de rest van het jaar? We vragen onze leden dan ook extra op te letten als ze hun motor van stal halen.

Bron: Veilig Verkeer Nederland