2 sept Ital-dag 2018, Beusichem

0Dagen0Uren0Minuten0Seconden

Beusichem in Italiaanse sferen

Op zondag 2 september 2018 zal de Italdag voor de achtste keer neerstrijken op recreatieterrein De Meent te Beusichem. Met een uniek Italiaans motormuseum, brede muzikale programmering, een expositie, diverse (kinder)activiteiten en een ruim aanbod van standhouders en importeurs is de Italdag hét Italiaanse motorfestival van Nederland. Het evenement en de activiteiten zijn gratis toegankelijk en duurt van 10:00-17:00 uur. Alle informatie, het programma en de plattegrond vind je ook op www.italdag.nl

 

 

Motoren

Met mooi weer zijn er duizenden Italiaanse motorfietsen te bewonderen. Deze worden geparkeerd op de beveiligde Italiaanse motorparking. Niet-Italiaanse motorfietsen kunnen op een speciale parking buiten het festivalterrein geparkeerd worden. Ook voor auto’s is voldoende gratis parkeermogelijkheid. Volg hiervoor de aanwijzingen op de borden en van de vrijwilligers.

 

Jubilea

Ducati Club Nederland (DCN) bestaat 40 jaar en Aprilia Riders Association (ARA) bestaat 20 jaar. Beide clubs zullen groots uitpakken op de Italdag. Zo zal er onder andere een DCN ’40 expositie te zien zijn waar de historie van de club herbeleefd kan worden. Daarnaast zal om 12:00 uur een recordpoging worden gedaan vanuit de Dutch Ducati Classic Multistrada Facebookgroep. Voor alle ARA-clubleden ligt o.a. een gratis T-shirt klaar.

 

Italiaans motorfestival

De Italdag voorziet in de complete Italiaanse lifestyle. Er zijn tal van standhouders en de livebands Motel ’35 en The Reverend zullen op het hoofdpodium spelen. Op de Kerspop Talent Stage zullen diverse lokale artiesten hun opwachting maken. Kom tot rust bij het foodcourt en de DCN Fulmini Hangout Area.

Iedereen kan gratis deelnemen aan de Scrambler raad & winactie, waar je een weekend Ducati Scrambler rijden kan winnen. Ook voor de kinderen is met diverse luchtkussens voldoende te doen. De importeurs van Aprilia, Benelli, Ducati en MV Agusta zullen op de Italdag een ruim aanbod aan nieuwe motormodellen presenteren waarop proefgereden kan worden.

 

Parc Fermé powered by Gallery Aaldering

Op het Parc Fermé staan de meest bijzondere en exclusieve motoren. Van klassieke oldtimers tot de meest recente special editions. Zo kom je ongetwijfeld de Ducati V4 speciale en de MV Agusta RVS#1 tegen. Een deskundige jury zal in zes categorieën prestigieuze trofeeën uitreiken voor de mooiste Italiaanse motorfiets van bouwjaar vóór 1970, tussen 1970 en 1990, vanaf 1990, meest bijzondere retro-bike/caféracer, de Ducati Zaltbommel Bokaal voor de mooiste Ducati en als hoofdprijs de Gallery Aaldering Trofee voor de mooiste motorfiets van het evenement. De jurering is tussen 12:00-14:00 uur, waarna op het hoofdpodium de prijsuitreiking volgt. Van tevoren aanmelden is niet nodig.

 

Op het Parc Fermé staat een uniek Gallery Aaldering Museum. Zes pronkstukken waaronder een Benelli Sei racer 6-cilinder, een Ducati 998s Bayliss en een MV Agusta 750s America zullen vergezeld worden door een Ferrari 275 GTB longnose aluminium. Deze collectie is nooit eerder in deze samenstelling in Nederland vertoond.

 

 

 

De Italdag is een initiatief van Ducati Club Nederland, Aermacchi-Gilera Motorclub, Aprilia Riders Association, Benelli Club Nederland, Lambretta Club Nederland, Laverda Club Nederland, Moto Guzzi Club Nederland en Moto Morini Club Nederland. De initiatiefnemers werken nauw samen met de importeurs van Ducati (Ducati North Europe), Aprilia en Moto Guzzi (Piaggio Vespa), Benelli (Moteo) en MV Agusta (MotoMondo). Promotor is de officiële mediapartner van het evenement.

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Kaj Dijkhuizen van Ducati Club Nederland via italdag@ducaticlub.nl of door te bellen naar 06 46 69 76 66.