17-7 Vierklepperdag Beusichem

Regio Midden (Beusichem)Op de 3e zondag in juli organiseren we als ‘DCN regiocafé midden’ weer de traditionele Vierklepperdag.
Dit jaar met als aanvullend thema ‘Terblanche’-dag.
Iedereen kent Massimo Tamburini (de Ta uit Bimota, zeg ik altijd), maar Pierre Terblance heeft ook een aantal kenmerkende Ducati-modellen ontwordpen, zoals de 999 en de sport-classic.

Ducati 749 05  2

Punt is dat de Vierklepperdag onstaan is in een tijd dat ze nog zeldzaam waren (begin jaren negentig van de vorige eeuw, toen er nog guldens waren), maar nu zijn Desmoquattro’s meer de regel dan de uitzondering. Kortom, iedereen is welkom op onze Vierklepperdag maar speciale aandacht zal uitgaan naar de Terblanche-ontwerpen, en de mooiste motor krijgt een prijs. (Wat voor prijs moeten we nog even bedenken, maar waarschijnlijk een heel grote beker.)

Wat is er te doen?

  • Gezellig op het terras van de Blusser om Beusichem zitten, ranja drinken en met elkaar praten over Ducati’s.
  • Brommers kiek’n
  • Concours d’élégance: verkiezing van de mooiste Terblanche Ducati; dus één van de volgende modellen: Cagiva Gran Canyon, Multistrada 2003-2009, Hypermotard, Supermono (ook al zal die helaas wel niet komen), ST3, Supersport vanaf 1999, HM900e, 749/999 en de Sportclassics natuurlijk.
  • Op de foto met knappe Ducati-dames (o.a. Laura Jansen en misschien Roos van de Blusser!?). En Elmar wil wel met de dames-motorrijders op de foto.
  • Er komen zes marktkraampjes: motorbandenspecialst SABRA uit Geldermalsen, Ducati Zaltbommel en Ducati Verduijn hebben toegezegd te zullen komen. De Ducati Fulmini’s (de club voor Ducati-berijders onder de 30 jaar) Komen ook met hun 35kw driewielers. Edgar Hendriks van HK in Tiel, onze veringgoeroe, had het helaas te druk anders was ‘ie zeker gekomen (iets met ONK of zo)
  • Mooie dijkjes in de buurt dus goede uitvalsbasis voor een tochtje (we gaan voor de Vierklepperdag nog een tochtje uitzetten zodat liefhebbers die kunnen rijden), wordt verder niet ondersteund door ons met bezemwagen of zo maar we kunnen je wel de beste weggetjes wijzen.

We hebben het samen sowieso gezellig maar we vinden het heel leuk als jullie allemaal langskomen op 17 juli tussen 10.00 en 17.00 uur.

De crew van de Ducati Club Nederland regiocafé midden: Dirk, Lex, Peter, Piet, Elmar, Andreas, Jarno Trulli, Tjerk, Laura en Stella (erelid)