Spanje Rally 2015

SPANJE RALLY 28 september t/m 4 oktober 2015

Ook dit jaar organiseert motorclub Piston uit het Noord-Spaanse Santander wederom de Piston rally en de Picos toer. Dit jaar alweer de 26e editie in de periode 28 september t/m 4 oktober.

Dit is een evenement voor klassieke motoren met een bouwjaargrens tot rond 1980.

Spanje Rally activiteiten

 In de editie van vorig jaar hebben ca. 15 mensen van onze club meegereden, zij waren zo enthousiast dat de meesten ook dit jaar weer meegaan. In Strada 8, 2014 kun je een uitgebreid verslag teruglezen. De Aermacchiclub kende vorig jaar ruim 50 deelnemers en coördineert ook onze deelname, d.w.z. inschrijvingen levert DCN bij hen aan. Bij  voldoende belangstelling organiseren zij ook vervoer van de motoren per vrachtwagen, wel handig als je zelf geen aanhanger hebt of de afstand van 1500 km liever per vliegtuig aflegt.

Het programma

De week valt in twee delen uiteen. Op zondag 27 september is in ieder geval de aanmelding in hotel Santemar in Santander. Hier ontvang je routebeschrijvingen, lunchbonnen e.d.

Maandagmorgen vertrek vanuit hotel Santemar**** naar Potes in de bergen voor de Picos Tour. Dit is een soort Mini Giro van 3 dagen in een prachtig berggebied met buitengewoon mooie wegen met weinig verkeer. In Potes slapen we twee nachten en op woensdag rijden we vanuit Potes weer naar hotel Santemar terug. De organisatie zorgt voor het transport van de bagage en ontbijt, lunch en diner is inbegrepen. Ook zijn er voldoende hulptroepen aanwezig voor eventuele pechgevallen.

Donderdag t/m zondag zijn er ritten die starten vanuit ons hotel in Santander. Dit hotel ligt op slechts 150 meter van het strand.

Vrijdag is een speciale dag: dan wordt de befaamde 5000-bochten rit verreden. Je moet je daar apart voor opgeven. Wil je dat niet dan is er een alternatieve route. De 5000-bochten rit is redelijk pittig maar tevens een unieke ervaring; veel bergwerk in de prachtige Picos en met korte pauzes en behoorlijk doorrijden ben je bijna 12 uur bezig; afstand ruim 500 km. 

Alle routes zijn bepijld, naar verluidt nu ook de 5000-bochten rit. Ontbijt in het hotel is inbegrepen en onderweg wordt een lunch verzorgd (in de Picos tour staat dat gelijk aan een diner). Naar keuze kun je deelnemen aan enkele gezamenlijke diners in hotel Santemar, je kunt er ook voor kiezen om op eigen gelegenheid buiten de deur te eten. Voor weinig geld kun je uitstekend eten op een steenworp afstand van het hotel.

Hotel Santemar is voorzien van een parkeergarage, je motor staat daar ’s nachts veilig onderdak.

Kosten

Je kunt er voor kiezen om niet met alle evenementen mee te doen, dit heeft uiteraard invloed op het kostenplaatje.

Neem je deel aan alle ritten dan ben je ca. € 600,- kwijt, incl. overnachtingen, de Picos toer kost ongeveer € 200-250 en een hotelovernachting in hotel Santemar € 35 tweepersoons en € 65 eenpersoons.

Bijkomende kosten zijn uiteraard het vervoer, de rit bedraagt ongeveer 1500 km met in Frankrijk de nodige tolwegen. Uiteraard kun je ook vliegen op Santander of Bilbao.

Bij voldoende belangstelling wordt vervoer van de motor per vrachtwagen geregeld. Kosten van het retourtransport zijn nog niet bekend, maar bevinden zich waarschijnlijk tussen de 

€ 250,- en € 300,-.

Waarom meegaan?

Omdat:

  • Je je klassieker vlak voor het seizoenseinde nog eens goed de sporen wilt geven
  • MC Piston een uitstekend georganiseerd evenement heeft neergezet
  • De routes ronduit fantastisch zijn met prima wegdek en met weinig verkeer; rijd je langs het strand tot en met berggebied op ca. 1500 m hoogte.
  • Motorclub Piston de organisatie uitstekend geregeld heeft; toch bijzonder een motorclub van minder dan 40 leden zet een evenement neer waar vorig jaar 500 mensen aan deelnamen.
  • Hulpvaardige pechservice tijdens de toertochten beschikbaar.
  • De totale kosten aantrekkelijk zijn, dit evenement kost ongeveer de helft van de motogiro Italië en kwalitatief doet het er zeker niet voor onder.
  • Als het weer een beetje meewerkt wordt het 20-25 graden, een fraaie nazomer dus.
  • Deelname is tegen een vriendelijke prijs.

Verdere informatie is ook te vinden op de website: mcpiston.com .

Aanmelden

Voor de Ducaticlub Nederland ben ik de coördinator. Als je je wilt aanmelden kun je mij een e-mail sturen en zorg ik dat je op de inschrijvingslijst komt. Door de organisatie is niet een maximum aantal deelnemers vastgesteld en ook geen exacte sluitingsdatum voor de inschrijving afgegeven. Voor het regelen van het vervoer van de motorfietsen wil de Aermacchiclub op korte termijn van ons vernemen wie er meegaan, graag dan ook voor 15 juni bij mij aanmelden.

Groeten,

Ronald Verhoef 

(e-mail: spanjerally@ducaticlub.nl )