Regio Noord-West De Rijp

De Rijp, historie in Noord Holland.

Over ons Regio café

1e zondag van de maand

 
Regio Noord-West De Rijp

De Rijp is een oud vissersdorp en ligt tussen de droogmakerijen Beemster (werelderfgoed) en de Schermer. Het dorp is ooit door Adriaanz. Leeghwater het mooiste dorp van Holland genoemd. Wandelend door de straatjes met de prachtige geveltjes is de rijke historie van de walvisvaart nog te zien. Ook in het plaatselijke museum www.hethoutenhuis.nl is heel veel terug te vinden over de geschiedenis en zeker een bezoek waard. Tussen deze polders ligt een strook oud land; natuurgebied de Eilandspolder met diverse dorpen. Langs de dijken staan gerestaureerde en imposante molens waar menig motorrijder geen oog voor heeft. Wel begrijpelijk want in plaats van passen in de bergen met haarspeld bochten hebben wij in Noordholland dijken die door de vele doorbraken voorzien zijn van talrijke bochten en als het meezit stroef asfalt. Dat vraagt alle aandacht en is een uitdaging voor de motorrijder. Doch de wandelaar, fietser en de ruiter maken ook gebruik van deze prachtige route`s waardoor voorzichtigheid is geboden.

In 1993 zijn de DCN Regio café’s van start gegaan. Café restaurant “Het Wapen van Munster” in het centrum van De Rijp tegenover de grote kerk is vanaf het begin de hangplek voor Ducatirijders. De regiovertegenwoordigers zijn het aanspreekpunt en onderhouden de sociale contacten. Iedereen mag het zelf invullen en is niets verplicht. Een bakkie van de club hoort erbij en niet alleen problemen worden besproken aan de stamtafel. Vele meningen worden uitgesproken en aangehoord. Soms gaan de gesprekken nergens over en blijft het toch gezellig. Menig clublid heeft er z’n voordeel mee gedaan.
Tijdens het Rondje Regio is het altijd drukte van belang in het gezellige centrum en met het rondje Vallende Bladeren is dit het opstap punt met als grote uitdaging om als grootste groep in Austerlitz aan te komen.

De 1e zondag van juni proberen we het weer gezellig te maken op de typen dag. Met de toerbuffels: ST, Paso en Multistrada.
Omdat de ruimte en de mogelijkheden bij het vaste regiocafe te beperkt zijn, wijken we tijdens deze typedag uit naar de overkant van de N244.
Hotel “De Rijper Eilanden” biedt ons alle mogelijkheden.

Elke eerste zondag van de maand van 12.00 tot 14.00 uur proberen de regiovertegenwoordigers aanwezig te zijn.

Tot ziens in De Rijp.

“Het Wapen van Munster”
Grote Dam 2 (centrum van het dorp)
1483 BK De Rijp

Contactpersoon: Erik Dekker en Martin van der Zee

Navigatie:
52° 32′ 32″ / 4 ° 50′ 57″
52,5591 / 4,8494