Regio Midden-Zuid Berkel-Enschot

2e zondag van de maand

Regio Midden-Zuid Berkel-Enschot

In het begin van 2007 hebben we eens een bericht gestuurd naar het bestuur van onze club, met de vraag of er behoefte was aan een regio café in het Brabantse land. Met name door het verdwijnen, of beter gezegd verhuizen van het café van Loosbroek naar Beusichem, ontstond er naar onze mening een leegte onder de rivieren. Inmiddels is Berkel-Enschot bij vele Ducati-liefhebbers bekend.

Boerderij Denissen in Berkel-Enschot

Berkel en Enschot zijn van oudsher twee boerendorpen die samen één gemeente vormden. Na de tweede wereldoorlog werd Berkel-Enschot een snel groeiend dorp dat erg profiteerde van de (textiel)industrie van Tilburg. Vervolgens werd de gemeente Berkel-Enschot-Heukelom in 1996 opgesplitst. Daarna ging Berkel-Enschot deel uit maken van de gemeente Tilburg en Heukelom van de gemeente Oisterwijk (bij vele Ducatisti wel bekend door de naam Biggelaar).

Boerderij Denissen, zoals het Regiocafé heet, wordt gerund door leuke enthousiaste mensen en straalt de Brabantse gastvrijheid en gezelligheid uit. Rondom het eetcafé is voldoende ruimte om onze Italiaanse motoren te parkeren en om eens wat te organiseren. Speciaal op de 2e zondag van de maand, gaat men eerder open om ons Ducati-rijders gastvrij te ontvangen.

Replica dag 2e zondag juni.

Een regiocafé betekent ook een specialdag met als onderwerp replica’s op de tweede zondag in juni. Het is een gezellig Brabants evenement, waarbij de replica’s speciale aandacht krijgen. We denken hierbij aan de neo-classic modellen wat duidelijk replica’s zijn. Ook aan de SP, SPS en R-modellen, hetgeen ook replica’s zijn vanuit de Ducati-racerij evenals de echte replica’s zoals de nieuwe Stoner replica en natuurlijk de Desmosedici.

Van harte welkom!

Het team van Regio café Midden-Zuid bestaat uit enthousiaste vrijwilligers:

Ton Robben, Marina en Jan Schut, Leo Zwaal, Kenny Wijgerse, Paul van Beers, Jeroen van der Meijden en Bas Rovers.

Zij zijn de contactpersonen voor dit regiocafé en vinden het leuk om mensen met dezelfde passie te mogen ontvangen en te ontmoeten in Berkel-Enschot. We zullen op de 2e zondag van de maand geopend zijn vanaf 12 uur voor onze clubleden. Kortom jullie zijn in het nieuwe motorseizoen vanaf de tweede zondag in april van harte welkom in Berkel-Enschot.

De koffie staat klaar!

Boerderij Denissen
Gen. Eisenhowerweg 1
5056 CR Berkel-Enschot
tel. 013 – 533 4218

Voor digitale routekaart Rondje Vallende Bladeren vanuit Berkel-Enschot naar de Pyramide van Austerlitz, kun je een mail sturen naar regiomiddenzuid@ducaticlub.nl en we sturen de route voor je Garmin of Tomtom toe.

Graag tot ziens.

Replicadag 2014

Foto’s van René van den Brandt