Ierland toer

DCN najaarstoer 2017.  (volgeboekt).

Inschrijving alleen per email aan:  loek@ransijn.nl

We gaan dit jaar de avonturen over de Britse Eilanden vervolgen met het verkennen van Ierland.

Met een extra ferry over de Ierse Zee en adviesroute`s die dagvullende zijn, moeten we wel efficiënt omgaan met de tijd. Het eiland helemaal rond en daarbij ook alle prachtige natuurgebieden aandoen moet dan mogelijk zijn! Zie ook de Michelin kaart (712) van Ierland. Het motorrijden staat weer voorop en zal de meeste aandacht krijgen. We zoeken geschikte wegen in rustige, mooie gebieden en ontwijken de grote plaatsen. De route is niet voorgereden, dus het blijft ook voor de organisatie een verrassing. Naar wens kan eventueel worden ingekort.

Bezienswaardigheden kunnen liefhebbers naar eigen idee inpassen. Het globale reisplan is als volgt;

 Vrijdagavond 8 september rond 20.00 uur inschepen bij de P&O ferry te Rotterdam. We hebben geen diner aan boord en we slapen met twee personen in buitenhutten.

Zaterdag 8.30 uur ontschepen in Hull en Engeland oversteken naar Liverpool. De kortste route is 200 km, maar wij maken een ommetje door het Yorkshire District NP. Aangezien we deze dag voldoende tijd hebben, kunnen we een toeristisch bezoek aan York opnemen. Denk aan het prachtige oude centrum of het National Railway Museum. Dit kan ook op de terugweg.

In Liverpool kunnen we zaterdagavond om 21.30 uur inschepen. Zondagochtend rond 7.30 uur komen we in Belfast weer van de boot starten de Ierlandtoer of rally van 2300km over zes volle dagen.

De eerste dag rijden we zoveel mogelijk zuidwaarts. Via de Mourne Mountains, Wicklow Mountains en de Blackstairs Mountains. Dan gaan we richting de grillige Atlantische westkust van Ierland.

The Beara Peninsula met de Healy Pass, The Iveragh Peninsula met The Ring of Kerry en The Dingle Peninsula met the Conor Pass, maak een keus of bezoek alles. Bij Tarbert nemen we het pontje over de River Shannon en komen langs de hoge Cliffs of Moher. The Burren NP met the Corkscrew Hills maakten mij ook nieuwsgierig. The Connemara NP met the Sky Road bij Clifden of de Kylemore Abbey is ook een bezoek waard. Murrisk met de Doo Lough Pass in de Sheeffry Hills en een route door The Ox Mountains.

Dan komen we in Noord-Ierland met the Blue Stack Mountains. Of de Glengesh Pass geschikt is voor Superbike`s weten we pas als we er geweest zijn…De Errigal Mountain is niet te missen in the Derryvaugh Mountains. Voorbij Londondarry komen we langs de Antrim Coast en bijbehorende Mountains. We rijden de geweldige Causeway Coastal Route. In Ballymoney is voor de race liefhebbers het Joey en Robbert Dunlop museum te bezoeken.

De Ierlandrally eindigt weer in Belfast, waar mogelijk nog wat tijd over is voor cultuurhistorische bezienswaardigheden… Vrijdagavond rond 21.30 uur kunnen we de ferry op en zaterdagochtend rond 7.30 uur in Liverpool er weer af. We zitten deze dag weer ruim in de tijd waardoor een extra rondje door het Peak District NP tot de mogelijkheden behoort.

Zaterdagavond rond 19.30 uur rijden in Hull de P&O ferry weer op en sluiten deze reis af met een napraatborrel aan boord.

Zondagochtend 17 september arriveert de ferry weer vroeg in Rotterdam.

De prijs voor deelname aan dit avontuur, inclusief de overtochten, hotel overnachtingen met ontbijt en diner (in de hotels) is rond € 900,= per persoon, o.b.v. 2 persoonshutten en kamers.

Deze reis met links rijden en behoorlijke dagafstanden is geschikt voor de gevorderde motorrijder.

 

Na de aankondiging in Strada 8 en Strada 1 van 2017 is de inschrijving zeer snel gegaan waardoor er geen plaatsen meer beschikbaar zijn.

Indien je toch veel interesse hebt in dit avontuur stuur dan een email naar loek@ransijn.nl.  

Je komt op een reservelijst en mocht er een plaats vrijkomen, dan ben je de eerste….en wie weet is er nog wat te regelen.

 

Groeten, Patricia en Loek.

 

DCN-Ierland-toerDe kaart geeft een compleet beeld van de avonturen over de Britse Eilanden.

 

Blauw: Schotlandtoer, Geel: Midden-Engeland,Paars: Zuid-Engeland, Groen: Ierlandtoer, Rood bij nood….