Monster Dag

Monster Dag

Zondag 3 september 2017!

Kijk hier voor foto’s van de Monsterdag 2015

Zondag 3 september  vieren we voor de 19e keer de creatie van Miguel Angel Galluzzi. Dit jaar doen we dat weer bij café ‘De Platte Reedijk’
Adres: Platte Reedijk 21, 3274 KE Heinenoord

Tijd: tussen 10.00 en 15.00 uur

 Hij ontwierp de allereerste Monster onder de Italiaanse naam “Il Mostro”. Dit ontwerp van Miguel Angel Galluzi werd voor het eerst getoond op de EICMA in 1992 en was in 1993 voor het eerst leverbaar. De reacties waren overweldigend: bruut, robuust, naakt. Superlatieven schoten te kort.  De Monster werd dan ook het best verkopende model van Ducati ooit en viert dit jaar haar 23ste verjaardag!

Ieder jaar organiseert de Ducati Club Nederland, al sinds 1999, de Monsterdag. Op deze dag staat Ducati’s Monster in de aandacht. Op de eerste Monsterdag verschenen 10 monsterrijders. De laatste jaren komen er meer dan 250 Monsters. Daarnaast verschijnt een even groot aantal van andere types van Ducati. Deze worden echter (net als vele Japanse-, Duitse- en andere motorfietsen) niet op het evenemententerrein toegelaten. Dat blijft namelijk de plek voor de Monsters. Vanzelfsprekend is er voor de andere motoren een aparte parkeerplaats beschikbaar.

De Monsterdag is van oudsher een feestelijke bijeenkomst van rijders, bedrijven en last but notleast onze vrienden van de Belgische monsterclub.

Tot ziens in Heinenoord op 3 september tussen 10.00 en 15.00 uur !