Ducati Club Race

Onze Club Race op TT Circuit Assen

2015_DCR_posterA2_sRGB kopie 2De Internationale Ducati club races zullen dit jaar op 29, 30 en 31 mei 2015 georganiseerd worden, op het TT circuit van Assen. Vele Ducati rijders (en liefhebbers) zijn op dit evenement aanwezig om met hun Ducati het circuit op te gaan.
Dit evenement wordt gekenmerkt door laagdrempeligheid en het familiaire karakter,waarbij het mogelijk is om met eigen Ducati ‘s te racen op een circuit.
Tijdens dit unieke evenement is de paddock geopend voor het publiek zodat men ook als bezoeker daar een kijkje kan gaan nemen.
Door de Internationale populariteit is in het verleden het evenement al bezocht door diverse race beroemdheden, waaronder Troy Bayliss, Loris capirossi, James Toseland en Carl Fogarty.

Programma

Het programma begint op vrijdag 29 mei met vrije trainingen voor de deelnemers. Op zaterdag volgen de kwalificatie trainingen voor de races van zondag. Van s’ochtends vroeg tot in de late middag staan er wedstrijden geprogrammeerd in meerdere klassen.
De kern van de Ducati Club Race blijft uiteraard ongewijzigd, wat betekent dat de Ducati klassen (open C, B, A, Due Valvole en Desmo Quattro, 3D-cup, de Twincup) De klassiekers zijn vertegenwoordigd in de Classics, Euroclassics en –singles. Ook de Thunderbikes , 1 , 2 en 3 cilinder motoren uit europa en wellicht nog aangevuld met 4 cilinder motoren uit Italië staan weer op het programma staan. 
Daarnaast hebben onze Zweedse vrienden aangegeven graag weer van de partij te zijn met de Nordic BOTT ( Battle Of the Twins).
De vorig jaar geïntroduceerde Superbike Revival, Superbikes van het eerste uur met een bouwjaar tot en met 1992, staan ook weer op het programma.
In 2015 hebben we een heuse primeur! Voor deze keer discrimineren wij graag want wij organiseren een Ladies Cup onder de naam Corsa di Donne Veloce. Hieraan mogen uiteraard alleen dames mee doen die op een Ducati rijden of op een 1, 2 en 3 cilinder motor uit Europa en de VS of een 4 cilinder uit Italië.
Uiteraard mogen de heren met paraplu niet ontbreken! Dus dames, schrijf je in of kom kijken.

Naast de Nordic BoTT staat voor 2015 ook de BoTT, Battle of the Twins, uit vervlogen tijden op het programma. Deze klasse uit de jaren ’80 zal na lange tijd weer aanwezig zijn op de Internationale Ducati Club Races.

Naast alle Aktie op de baan is er ook veel te zien en te beleven in de paddock voor de toeschouwers
Een Italiaanse familie dag op het TT-circuit van Assen die je niet mag missen.

Kijk voor al het nieuws op de speciale website:

www.DucatiClubRace.nl   (spoedig online)