Brittens na 20 jaar terug op Assen

Al jaren gedroomd om de legendarische Brittens nog een keer in actie te zien en te horen? Dan is nu je kans. Tijdens de 37e Internationale Ducati Club Races op 29 mei 2016 zullen namelijk zeker 2 van de 10 legendarische Brittens aanwezig zijn op het TT Circuit Assen.

Om dit mogelijk te maken hebben wij wel jullie hulp nodig. Je zult begrijpen dat het overbrengen van deze motoren vanuit Nieuw Zeeland de nodige financiële middelen vergt.

Door een bijdrage te doneren op rekeningnummer NL30 ABNA 0622 46 38 61 onder vermelding van je naam en  “Donatie Brittens”. kun jij meehelpen om de Brittens weer naar Nederland te krijgen.

Wat krijg jij hiervoor terug
Allereerst natuurlijk de spanning van het moment dan kippenvel en de rillingen over je rug van het geluid van de legendarische Brittens. Daarnaast vermelding van je naam op de speciale “Britten bedankt pagina” in het programmablad van de Ducati Club Races. 

Doneren kan vanaf € 5,00.
 

Britten 

Britten (Britten Motorcycle Company Ltd., Christchurch, New Zealand) is een historisch motorfietsmerk. De Nieuw-Zeelandse constructeur John Britten debuteerde in 1989 in Daytona Beach met een revolutionaire 1000 cc tweecilinder racer.

De motor was opgebouwd met twee Ford-Cosworth-cilinders uit een formule 1 auto, waarbij het motorblok een belangrijk dragend gedeelte van het frame was. De Brittens (later verschenen er nog een 1000 en een 1100 cc uitvoering) waren altijd voorzien van zeer vooruitstrevende techniek en konden het opnemen tegen motoren van grote fabrieken.

John Britten was in de laatste jaren als technisch adviseur en ontwerper betrokken bij de herintroductie van het merk Indian, maar zijn overlijden op 5 september 1995 maakte aan deze plannen vooralsnog een einde.

De Britten-motorfietsen bleven nog lang goed meedoen in races. In 1999 nog won Lex van Dijk met groot gemak de Sound of Thunder race in Daytona. Er zijn tien Britten-motorfietsen gebouwd, waarvan er drie in Nieuw-Zeeland zijn, één in Italië, één in Nederland en vijf in de Verenigde Staten.

Britten 2 Britten 1-1